Sissel Danilov og Asgeir Knutsen og resten av familien var veldig usikker på om de skulle beholde hjemmet sitt for inntil kort tid siden.

Et arkitekttegnet tilbygg endret det synet radikalt.

– Vi vurderte å selge og kjøpe leilighet. Nå ser vi ikke for oss at vi skal flytte noen sinne, sier Sissel og Asgeir.

Ny funksjonsverdi  

Paret forteller at tilbygget – hvor Rothal har stått for den praktiske gjennomføringen – har gitt huset en ny verdi.

-Det vises jo at vi har fått et nytt hus med en helt annen funksjonsverdi. Det er mye mer praktisk. Vi har fått en ny gang direkte inn til kjøkkenet. Det at arkitektene har tegnet så praktisk rominndeling til oss var veldig bra. De flyttet på en vegg vi ikke tenkte var mulig, sier Sissel, og forklarer at kjøkkenet nå har blitt familiens nye favorittrom.

– Kjøkkenet har blitt et nytt oppholdsrom for hele familien. Når tenåringene i huset kommer med venner sitter de alltid på kjøkkenet, sier hun.

www.rothal.no

Ny utsikt

I det nye tilbygget kan man nyte peiskosen kombinert med store vindusflater og utsikten til klokkeklar himmel.

– Det er jo fantastisk. Vi har plutselig fått utsikt selv om vi bor i furuskogen. Vinduene er så høye at vi ser helt til andre siden av Altaelva. Vi ser horisonten, og fått mange positiv tilbakemeldinger på dette. Folk er imponert over at det var mulig å få noe slikt ut av et hus som var standard i utgangspunktet, forteller Alta-paret.

På utsiden av vindusfasadene er det anlagt en en Møre Royal-terasse – som gir en eksklusiv følelse og samtidig har lang levetid.

– Alt er på en flate også, så her kan vi bli boende ut livet, smiler Sissel.

www.rothal.no

Skryter av Rothal-gjengen

Mamma i huset innrømmer at hun hadde gruet seg til støy og rot som ofte oppussing medbringer.

– I forhold til det samarbeidet vi har hatt med Rothal må jeg få lov til å gi skryt. Vi hadde gruet oss til håndverkere i hus, men det gikk så smertefritt som overhodet mulig. De var veldig fleksibel, de ryddet etter beste evne hver ettermiddag, og det gikk faktisk overraskende bra under hele ombyggingen. Rothal-guttene var i tillegg veldig lydhør og lyttet til ønskene våre. De strakk seg langt for at vi fikk drømmen vår oppfylt, og fikk den finishen vi ønsket, sier hun.

-God investering

Aleksander Masvik i Rothal mener at tilbygg er en god investering.

– Å bygge på huset sitt kan være den beste investeringen du kan gjøre i livet. Det øker ikke bare verdien på huset, men det kan også gi en helt annen utnyttelsesgrad av boligen. Slik som dette huset så ut, var det tydelig at kjøkkenløsningen ikke var særlig godt gjennomtenkt. Den nye løsning gir nyttig areal for å bedre bofølelsen, sier Masvik.

Her kan du se bilder fra tilbygget på tegnebrettet hos Haldde Arkitekter:

www.rothal.no

www.rothal.no