I september 2017 gikk spaden i jorda – og i januar 2018 var det et faktum: Rothal hadde satt opp sitt første Idéhus fra A til Å. Milepælen markerte fortsettelsen på Rothals offensive satsing.

-Å bli medlem i Idéhus var en naturlig vei å gå ettersom bedriften vokste og kundebasen ble større, sier Aleksander Masvik og Vinjar Thomassen – gründerne bak det innovative entreprenørselskapet fra Alta.

Siden oppstarten 2011 har duoen stått på for å spesialisere seg på oppsett av eneboliger.

-Hvilke muligheter gir det å være som Idéhus-forhandler?

-Samarbeidet gir oss unike muligheter til å jobbe videre med privatkunder, og jobbe videre mot vår visjon om å bli en stor aktør innenfor eneboliger her i Alta og Finnmark. Vi ønsker å gi våre kunder en trygg og god byggeprosess, og verdsetter dialog med kunden høyt. Tilknytningen med Idéhus gir oss enda større ballast, forteller duoen.

-Livet til en familie

Det første Idéhus ble satt opp for Sven Ole Heitmann og hans kone. Huset heter Ringstind og er satt opp på Lampemyra.

-Hvordan er dere tilfreds etter den første leveransen fra Idéhus?

-Inntrykket vårt er at innkjøpsavtalene er solide, noe som gjør at vi er særdeles konkurransedyktig på pris. Samtidig er leveransebeskrivelse og dokumentasjon til huset godt utarbeidet fra Idéhus sin side. Dette gjenspeiles i en ryddig og oversiktlig byggeprosess, sier Masvik, og forteller at det er flere gode grunner til å velge Idéhus.

-Et hus er ikke bare et hus, men som regel livet til en familie. Det er her barndomsminner skapes og inntrykk bevares. Idéhus har framtidsrettede hus med gode design som ivaretar dagens krav og forventninger til bolig.

Rothal bygg

Hva er budsjettet ditt?

-Hva bør du tenke på om du skal bygge deg splitter nytt hus?

-Først og fremst er det viktig å tenke funksjonalitet og utforming etter behov. Det neste som er viktig er budsjett. Husbygging er en stor investering – ofte den største man gjør i livet.  Hus kan bygges i forskjellige prisklasser. Alt fra du velger på veggene til hvilket kjøkken du velger er med å avgjøre sluttsummen. Det er selvfølgelig en sammenheng mellom hvor stort hus du bygger og kostnadene, sier Vinjar Thomassen.

Egeninnsats

Thomassen forteller videre at mange ønsker å ta del i deler av prosessen selv.

-Mange kunder ønsker å utføre egeninnsats i form av planlegging, innhenting av priser, eller rett og slett at de ønsker å utføre for eksempel maling selv. Vi er selvfølgelig fleksible til slike ønsker, og vi vil fortsatt ha et overblikk slik at prosjektet går som det skal – nemlig trygt i havn.

Selv om Rothal-gjengen nå feirer avslutningen på sitt første – av forhåpentligvis mange – Idéhus, er de ikke fastlåst til malen.

-Selv om vi er Idèhus-leverandør behøver ikke kundene å velge et konkret Idéhus. Gjennom et tett samarbeid med arkitet og ingeniør kan vi tegne opp etter kundens skreddersydde ønsker, eller tenge om et av husene med utgangspunkt i katalogen.

-Samtidig gir det oss unike muligheter og priser. Vi gleder oss stort til å levere komplette løsninger hvor vi sørger for hele byggeprosessen, og kundene skal kun trenge å tenke på hvordan farger og utseende de vil ha, samtykker duoen Masvik og Thomassen.

Stolte leverandører av sitt første Idéhus.